top of page
Zoeken

IS HET SALARIS VOLDOENDE?

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023

Onafhankelijk van thuiswerk brengen we meer tijd per dag door op het werk met onze collega's dan met onze eigen gezinnen. Kan het feit dat we als werknemer elke maand ons salaris krijgen, echt voldoening en motivatie geven om elke ochtend op te staan en ons best te doen voor het werk? Natuurlijk kunnen we elke taak gewetensvol uitvoeren, maar we zouden de belangrijkste factor missen: de passie.

Er is een manier om motivatie op het werk in 8 verschillende categorieën in te delen. Dat is van cruciaal belang als onze manager, leider deze kan identificeren en daarvan gebruik maken om onze sterkste punten te pushen.

Iedereen is anders, iedereen is uniek - daarom heeft iedereen iets anders nodig om de voldoening en het geluk op het werk te kunnen vinden. Alle 8 punten zijn bij iedereen aanwezig, maar het stellen van prioriteiten is anders.


Wat zijn de 8 categorieën? (in random volgorde)

1. inhoud van het werk

2. zelfrealisatie

3. herkenning, compliment

4. promotie, carrière

5. verantwoordelijkheid

6. bonus

7. relatie met collega's

8. relatie met direct-leidinggevende


Dus als conclusie: de meeste mensen krijgen geen passie alleen door dure horloges en bonus om zo toegewijd en loyaal te worden aan hun bedrijf.

Een leider heeft tijd nodig om zijn teamleden te leren kennen en hun behoeften te herkennen. Dit proces is essentieel om de juiste boost te kunnen geven aan de werknemers, waardoor ze het dagelijks plezier in hun werk blijven houden.

Bovendien, stel je voor dat je iemand aanspoort om een carrière op te bouwen. Maar deze persoon vindt carrière maken het minst belangrijk van deze 8 puntenlijst, dan wordt hij alleen maar gedeprimeerd, ondanks dat een promotie een enorme eer is.

Als we nooit een taak delegeren of iemand uitdagen, die het ’t fijnst vindt om verantwoordelijkheid te dragen, verliest hij zijn enthousiasme.

Als iemand een persoonlijk doel binnen het bedrijf heeft, moeten we haar/hem daarin ondersteunen en aanmoedigen!


Het is gewoon niet mogelijk om iedereen op dezelfde manier te behandelen. Dat is onmogelijk.

Als leider is het nodig om over situaties objectief te laten leren denken, zien en analyseren - de leider heeft ook zijn eigen prioriteit - maar het kan niet de leidraad van het team zijn!


Wat is jouw volgorde? Wat is de volgorde van jouw teamleden?
55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page